Erkek Kol Saati Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

14 Mayıs 2020 - Tasarım - Ensar B.

Saat seçerken mükemmel boyut veya şekil için belirlenmiş standart ölçüler olmasa da, dengeli, rahat ve şık bir görünüm elde etmenizi sağlamak için bilmeniz gereken ipuçları vardır. Öncelikle saatiniz bileğinizi rahat hissettirmelidir bu sebeple bilek ölçünüze uygun olmalıdır. Erkek kol saati seçiminde kasa çapı, kasa derinliği, kordon genişliği ve kordon materyali de büyük önem taşımaktadır.


Bilek Ölçüsü En Önemli Detay!

Bileğinize en uygun saati bulabilmeniz için önce bilek ölçünüzü bilmeniz gerekir. Bileğinizin kalınlığı, saat seçiminde en önemli detaydır. Bu nedenle bileğinizin çok ince, ince, orta veya kalın kategorilerinden hangisinde bulunduğunu tespit etmek bileğiniz için doğru saati seçmenin ilk adımıdır. 

Öncelikle basit bir yöntem ile bilek ölçünüzü belirlemelisiniz. Bir kağıt şeridi ile bileğinizi çevreleyerek iki ucun birleştiği noktayı işaretleyin. Kağıdı açın ve düz bir cetvel ile ölçün. Bileğiniz 14-16 cm ise çok incedir. 16-17cm ise incedir. 17cm-18cm ise orta kalınlıktadır ve 18cm’in üstündeyse kalındır.

Çok ince bir bileğiniz varsa küçük ve minimal tasarımlar tercih etmeli, çok büyük kol saati tasarımlarından uzak durmalısınız. 38 mm çapında bir saat, çok ince bilekleri olan erkekler için ideal olanıdır. İnce bir bileğiniz varsa ince bir saat seçmek en iyisidir. Ortalama çaplı ince kasaya sahip 40mm’lik kol saatleri idealdir ve kasa kalınlığı 8mm üzerinde olmamalıdır. Orta kalınlıkta bileğiniz varsa, aşırı büyük veya küçük saatlerden kaçınmalısınız. 42 mm çapında saatler güzel bir görünüm sağlayacaktır. Kalın bir bilek büyük bir saat gerektirir, 44-46 mm'lik kasaya sahip kol saatleri ideal olanıdır veya biraz daha büyük bir saat seçebilirsiniz. 


Kasa Çapına Göre Kol Saatleri

Kasa çapı, yeni bir kol saat alırken dikkat edilmesi gereken önemli bir diğer husustur. Genel olarak, erkeklerin saat çapları 38 mm ila 46 mm arasında değişir. Bu aralığın dışındaki tüm saatler çok küçük veya büyük olarak değerlendirilebilir. Bu aralıkta mükemmel ölçüyü bulmak için bilek ölçünüzü kullanmalısınız. Bileğiniz 14 cm - 18 cm arasındaysa 38 mm, 40 mm veya 42 mm çapında büyük olmayan bir kol saati sizin için uygun olacaktır. Bileğiniz 18 cm ve üzerinde bir kalınlığa sahipse 44-46 mm gibi daha büyük bir kasa seçimi yapabilirsiniz.


Kasa Derinliği Kaç mm Olmalı?

Saat seçiminde ikinci önemli konu saat kasasının kalınlığıdır. Genel bir kural olarak, kasa derinliği kasa çapıyla doğru orantılı olmalıdır. 38 mm ila 42 mm çapında bir saat 7 mm kalınlığa sahiptir. 44 mm ve üstü olan kol saatleri yaklaşık 9 mm kalınlığında veya daha kalındır.


Kordon Genişliğinde İdeal Ölçü

Kordon genişliği kasa çapının yarısı kadar olan kol saatleri, ideal ölçülü saatlerdir. Oranlar tercihe ve zevke göre farklılık gösterebilmekle beraber genel olarak 42 mm'lik bir kasaya sahip kol saatinin kordon genişliği 21 mm olmalıdır. İnce kordonlu saatler ince bileklere sahip erkeklere en iyi şekilde uyum sağlarken, kalın metal stilleri kalın bileklere sahip erkeklerde iyi görünür.


Kordonda Kullanılan Materyaller Önemli

Bileğiniz için mükemmel saati seçmek istiyorsanız kordonda kullanılan malzemeye de en az kordon genişliği kadar önem vermelisiniz. Metal kordonlu saatler, deri kordonlu olanlara kıyasla daha ağır ve kalın göründükleri için kalın bileğe sahip erkeklerde daha şık görünürler.

Kol saati seçiminde öncelikle bilek ölçünüzü öğrenerek bilek kalınlığı kategorinizi belirlemelisiniz. Sonrasında ise yukarıda bahsettiğimiz kordon ve kasa ile ilgili unsurları göz önünde bulundurarak mükemmel görünümü elde edebilirsiniz.

Erkek kol saati koleksiyonlarımızı inceleyerek yüzlerce çeşit arasından bileğinize uygun olanı seçmek için www.pacomarine.com.tr/Urunler?Gender=man adresini ziyaret edebilirsiniz.