Kadınlarda Kol Saati Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

03 Eylül 2020 - Moda - Ahmet F.

Kadınlarda kol saatleri seçiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? 1930 yıllarından bu yana vazgeçilmez aksesuarlarından olan kadın saatleri oldukça yaygın biçimde kullanılmaktadır. Bu kadar yaygın olan kadın saatleri her geçen gün milyonlarca seçenekle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Seçeneğin bu kadar arttığı bir dönemin içinde doğru saati bulmakta bir o kadar zor olabiliyor. Ufak püf noktalarla bileklerinize yakışacak ve estetik zevkinize hitap edebilecek kadın saatleri seçmeniz çok daha kolay olacak.


1-Karar Vermelisiniz! 

Kadın saatlerinde iyi bir seçim yapabilmeniz için kendinizi iyi tanımanız ve hangi özellikleri ortaya çıkarmak istediğinizi belirlemeniz gerekiyor. Daha sportif mi? Yoksa daha eğlenceli mi? Belki de daha ciddi bir görüntüde kendinizi yansıtmak istiyorsunuz. Karar vermelisiniz! “Kendimi nasıl görmek istiyorum?” sorusunu kendinize sormanız gerekiyor. Kendi ruhunuza hitap eden kadın saat markalarını ve modellerini listelemeniz işinizi çok daha kolaylaştıracaktır. Her markanın farklı tasarım gözünden çıktığını varsayarsak ister istemez kendine has bir ruhu olacaktır. 


2-Saatle Temas Edin!

Kadın saatlerini elinizde gezdirmeniz ve tüm detayları hissetmeniz önemli. Özellikle kadın saatleriyle yeni tanışıyorsanız ve neler yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız bu olay sandığımızdan daha önemli demektir. Bir saate olan dokunuşundan sahte olup olmadığını anlayabilirsiniz. Saatin her detayı kusursuz olmalıdır. Ufak bir çizik ya da pürüz, saatin imitasyon olduğuna dair en büyük kanıtlardan biridir.


3-Kusursuz Cam!

Kadın saatlerinde cam kalitesi sandığımızdan çok daha önemlidir. Üretilen her kadın saatinin kusursuz bir cam yapısında olması gerekir. Camın içerisinde kararmalar, ufak tefek çizikler olması, kadın saatinin çok kaliteli bir yapıya sahip olmadığını gösteren özelliklerdendir.


4-Seslere Dikkat!

Kadın saatlerinde sesler oldukça önemli faktörlerdir. Bir saate yaklaştığımızda saatin sesinin bazen hiç gelmiyor bazen çok kısık bir tonda geliyor olması gerekiyor. 


5-Üreticini İyi Seç!

Kadın saatlerinde çok fazla seçeneğin olması işleri biraz karıştırıyor. Saatlerin olabildiğince bilindik markalardan alınmasına özen gösterilmeli. Kadın saatlerini nereden almamız gerektiğini araştırmalı ve bu anlamda bilgisi olan insanlara danışmalısınız. 


6-Renklere Dikkat!

Kadınlar sadece rengin gücünü bilmekle kalmaz, çoğu zaman buna göre aksesuar seçimi yapar. Saatin rengi kadınlar için çok önemli olabilir. Örneğin, neredeyse paradoksal bir şekilde, beyaz bir saat, ten rengi açık olan bir kadında veya açık renkli giysiler giyen bir kadında çok daha iyi görünebilir. 


7-Bileğin Boyutu

Kadın saatlerinde seçim yaparken bileğinin büyüklüğü ile ilgili geçerli önerilerde bulunur. Kadın bilekleri genellikle çevresi 5 inç ila 7 inç (kabaca 12 ila 17 cm) arasında değişir ve kadın saatlerinin, stile ve saatçiye bağlı olarak genellikle 22 ila 34 mm arasında çapları vardır. 22 ila 28 mm'lik daha küçük bir saat çapı, örneğin 5 ila 6 inç (12 ila 14 cm) küçük bir bilek için daha uygundur, 28 ila 34 mm'lik bir saat çapı ise ortalama bir kadının 6 ila 7 inç bileği için daha uygundur. 


Bir kadın saatinin sandığınızdan daha fazla etki yaratacağına inanıyoruz. Tarzınızı ve muhtemelen hayatınızı yepyeni bir seviyeye yükseltebilir. Enerjinize farklı bir boyut katacak saat modellerini https://www.pacomarine.com.tr/ web sitesinden inceleyebilirsiniz.